Horapark 9 - 6717 LZ - Ede 0318 254 620
info@fisense.nl

Een werknemer met schulden kan voor onrust zorgen op de werkvloer. Deze werknemer kan namelijk zoveel stress ervaren door de schulden dat de productiviteit eronder komt te lijden. Dit is voor zowel de werkgever als de werknemer een vervelende situatie. De schuldproblematiek van uw medewerker wordt daarmee snel ook een probleem voor uw bedrijf. Door samen aan het probleem te werken, helpt u daarom niet alleen uw medewerkers, maar ook uzelf. Snel aan de slag dus!

Een werknemer met schulden kost geld

Een werknemer met schulden ondervindt daar bijna altijd stress van. Deze stress kan uiteindelijk leiden tot fysieke klachten of een burn-out. Werknemers met schulden melden zich daardoor ook vaker ziek, zijn afgeleid, veel aan het bellen, etc. Met andere woorden: op de werkvloer zijn ze vaak met andere dingen bezig dan met hun werk. Dat is begrijpelijk als de werknemer schulden heeft. Ondanks dat het begrijpelijk is, kost deze werknemer daardoor al snel € 250 tot € 400 per dag extra. Als werkgever is het daarom ook in uw eigen belang om deze problemen op te lossen. Uiteraard gaat u niet de schuld voor hem/haar afbetalen. Maar wat kunt u dan wel doen om te helpen?

Schuld werknemer berekenen

Maak de situatie bespreekbaar

Een werknemer met schulden zal zich vaak schamen voor de situatie waar hij of zij zich in verkeerd. Ook wordt het vaak gezien als een privésituatie en vinden veel werkgevers het lastig om zich daarmee te bemoeien. Echter, is het vaak zo dat de werknemer het graag wil bespreken met de werkgever, maar vanwege schaamte de eerste stap niet durft te zetten. Vermoed u daarom als werkgever dat een werknemer wellicht schulden heeft? Maak dit dan bespreekbaar. 

Werknemer met schulden bespreken

Training financiële problemen bespreken

U wilt uw werknemers graag helpen om er weer bovenop te komen. Maar hoe gaat u dit aanpakken? Onze training: Financiële problemen bij werknemers bespreekbaar maken is speciaal bedoeld voor werkgevers, HR-managers, leidinggevenden en andere personen die te maken krijgen met werknemers met schulden. 

Tijdens de training leert u de signalen van financiële problemen herkennen en leert u hoe u met uw medewerker in gesprek gaat over dit gevoelige onderwerp. U krijgt de handvatten die u nodig heeft om deze problemen met succes aan te pakken. Na afloop van deze training bent u dus in staat om:

  • De feiten van de zorgen te onderscheiden
  • Onbevooroordeeld de feiten voor te leggen aan uw medewerker
  • Schaamte weg te nemen bij de medewerker en hulp aan te bieden
  • Een vertrouwde sfeer te creëren waarin de medewerker zich veilig voelt en hulp kan accepteren

De voordelen van een werknemer zonder schulden

Wanneer u een werknemer met schulden helpt om weer financieel gezond te worden, heeft dat direct voordelen voor zowel u als de werknemer zelf. Deze voordelen zijn:

  • Verhoging van de productiviteit
  • Verlaging van de kosten door minder verzuim en minder loonbeslagen
  • Een dankbare medewerker die loyaal is aan u en uw onderneming
  • Gemotiveerd personeel omdat ze zien dat u er voor hen bent

Neem contact op

Als u werknemers met schulden heeft, kunt u het beste even contact met ons opnemen. We kijken dan samen naar het probleem en wat de beste oplossing is. Vragen stellen kost niets. Mocht blijken dat de training iets voor u is, of dat wij op een andere manier kunnen helpen, dan krijgt u van ons eerst een duidelijke offerte. U zit dus nergens aan vast. Neem daarom vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u graag.

Training

Leer om te gaan met werknemers met schulden en maak het bespreekbaar door onze training financiële problemen bespreken te volgen.

Meer informatie