Horapark 9 - 6717 LZ - Ede 0318 254 620
info@fisense.nl

9 september 2020

Een werknemer met schulden kan tot onrust zorgen op de werkvloer. Dit kan leiden tot minder concentratie, meer fouten of afwijkend gedrag. De schuldproblematiek van uw medewerker wordt daarmee snel ook een probleem voor uw bedrijf. Door samen aan het probleem te werken, helpt u daarom niet alleen uw medewerkers, maar ook uzelf. Snel aan de slag dus!

Neem contact op

Een werknemer met schulden is duur

Een werknemer met schulden ondervindt daar bijna altijd stress van. Deze stress kan leiden tot fysieke klachten. Werknemers met schulden melden zich daardoor ook vaker ziek, zijn afgeleid, zijn veel aan het bellen, etc. Met andere woorden: op de werkvloer zijn ze vaak met andere dingen bezig dan met hun werk. Dat is begrijpelijk als je schulden hebt. Ondanks dat het begrijpelijk is, kost deze werknemer daardoor al snel € 250 tot € 400 per dag extra. Als werkgever is het daarom ook in uw eigen belang om deze problemen op te lossen. Uiteraard gaat u niet de schuld voor hem/haar afbetalen. Maar wat kunt u dan wel doen om te helpen?

Ziekteverzuim

Training: ‘Financiële problemen bij werknemers bespreekbaar maken’

U wilt uw werknemers graag helpen om er weer bovenop te komen. Maar hoe gaat u dit aanpakken? Onze training ‘Financiële problemen bij werknemers bespreekbaar maken’ is speciaal bedoeld voor werkgevers, HR-managers, leidinggevenden en andere personen die te maken krijgen met medewerkers met financiële problemen. Tijdens de training leert u de signalen van financiële problemen herkennen en leert u hoe u met uw medewerker in gesprek gaat over dit gevoelige onderwerp. U krijgt de handvatten die u nodig heeft om deze problemen met succes aan te pakken. Meer informatie over de training vindt u op de pagina: Training financiële problemen bij werknemers bespreekbaar maken.

Een werknemer zonder schulden

Wanneer u een werknemer met schulden helpt om weer financieel gezond te worden heeft dat direct enkele voordelen. Denk aan:

  • Verhoging van de productiviteit
  • Verlaging van de kosten door minder verzuim en minder loonbeslagen
  • Een dankbare medewerker die loyaal is aan u en uw onderneming
  • Gemotiveerd personeel omdat ze zien dat u er voor hen bent

Werknemer met schulden

Neem contact op

Als u werknemers met schulden heeft, kunt u het beste even contact met ons opnemen. We kijken dan samen naar het probleem en wat de beste oplossing is. Vragen stellen kost niets. Mocht blijken dat de training iets voor u is, of dat wij op een andere manier kunnen helpen, dan krijgt u van ons eerst een duidelijke offerte. U zit dus nergens aan vast. Neem daarom vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u graag.

terug naar overzicht