Horapark 9 - 6717 LZ - Ede 0318 254 620
info@fisense.nl
Wat doet een budgetcoach?
Een budgetcoach komt bij u langs om uw financiële situatie gezamenlijk door te nemen. Wij zoeken samen met u uit of u alle inkomsten ontvangt waar u recht op heeft, wat uw uitgaven zijn en of u schulden heeft. Tevens stellen wij samen met u een budgetplan op, zodat u meteen inzicht heeft. Daarna maken we een plan van aanpak om u weer financieel gezond te maken.
Moet ik alles uit handen geven?
Nee, bij budgetcoaching blijft u zelf verantwoordelijk voor uw financiën. Wij helpen u als coach ‘vanaf de zijlijn’, zoals een voetbalcoach dit bij zijn voetbalteam doet.
Hoelang duurt een (vervolg)traject bij budgetcoaching?
Ieder traject vraagt een andere aanpak. De ervaring leert dat we binnen vijf gesprekken een traject budgetcoaching succesvol kunnen afronden. Het kan zijn dat er meer gesprekken nodig zijn. Uiteraard is dit in overleg met u en eventueel de opdrachtgever mogelijk.
Wat zijn de contactmogelijkheden?
Wij kunnen op diverse manieren met u contact onderhouden tijdens het traject. Zo behoort een huisbezoek tot de mogelijkheden, kunnen we op een neutrale plek afspreken of u komt langs op ons kantoor in Ede. Ook is het mogelijk om via een videogesprek met elkaar af te spreken. Tussen de afspraken door zal er ook contact zijn via telefoon, e-mail en/of WhatsApp.
Wie betaalt de kosten van een traject budgetcoaching?
Veel werkgevers zijn tegenwoordig bereid te helpen als een medewerker financiële problemen heeft. De werkgever merkt hier namelijk ook wat van omdat er dan vaak sprake is van minder productiviteit en meer verzuim. En soms weet de werkgever al dat er problemen zijn als er loonbeslag gelegd is. Maak het bespreekbaar en vraag uw werkgever naar de mogelijkheden. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het zelf te betalen. Omdat de budgetcoach kijkt of u alle inkomsten wel ontvangt, en daarnaast kijkt naar besparingen en schulden heeft u dit traject meestal snel terugverdiend.
Ik heb een bewindvoering, kan ik ook budgetcoaching krijgen?
Nee, als u al een bewindvoerder heeft kunnen wij u in principe niet verder helpen. Uw bewindvoerder behartigt immers uw financiële belangen.
Stuur een bericht

Staat uw vraag er niet tussen?

Laat ons weten waar u naar zoekt, dan helpen wij u graag verder.