Horapark 9 - 6717 LZ - Ede 0318 254 620
info@fisense.nl

Omgaan met geld is niet voor iedereen even makkelijk, daarom bieden wij budgetcoaching aan. Misschien vindt u zelf wel dat u ‘geen domme dingen’ doet, maar dan nog zijn er ontzettend veel regels en wetten omtrent financiën en belastingen. De meeste mensen zien door de bomen het bos niet meer. Wist u bijvoorbeeld dat er een beslagvrije voet voor deurwaardes bestaat? En krijgt u het juiste bedrag aan kinderbijslag? Of wat dacht u van huursubsidie? Weet u zeker dat u het onderste uit de kan haalt? Het kan maar zo zijn dat u maandelijks geld laat liggen, waar u gewoon recht op heeft. Met budgetcoaching van van Fisense leert u hoe u uw inkomen veilig stelt, en slimmer met geld omgaat. Als u schulden heeft, gaan we kijken hoe we daar weer uitkomen. Zo heeft iedereen de kans om financiëel gezond te worden en te blijven.

Budgetcoaching op maat

Fisense biedt budgetcoaching op maat. We starten ieder traject met een intakegesprek. De informatie uit dit gesprek gebruiken wij voor het maken van een individueel plan van aanpak. Soms zijn een paar gesprekken al voldoende om u of uw medewerker (hierna: u) de juiste handvatten te geven om weer financieel gezond te worden. Soms is een wat langer traject nodig om bijvoorbeeld hulp te bieden bij het regelen van schulden of aanmelding bij een schuldhulpverleningsinstantie.

Kantoor

We kunnen de afspraken op ons kantoor in Ede of bij u thuis laten plaatsvinden. Ook online of een combinatie hiervan bestaat tot de mogelijkheden. Uw investering hangt af van wat uw wensen zijn en waar en op welke manier de afspraken plaatsvinden.

Aanmelding en intake voor budgetcoaching

Na de aanmelding nemen we binnen twee werkdagen contact op om een afspraak in te plannen. Tijdens de intake worden de inkomsten en uitgaven en eventuele schulden in kaart gebracht. We maken een probleemanalyse en voeren alvast noodzakelijke acties uit. Na de intake ontvangt u onze offerte voor een vervolgtraject.

Direct een intakegesprek inplannen

Onze Portal

Via de website van Fisense krijgt u via een portal toegang tot een persoonlijke, onlineomgeving waar de inkomsten, uitgaven en eventuele schulden ingevoerd kunnen worden. Meestal verzoeken wij u om dit alvast zoveel mogelijk in te vullen voordat de intake plaatsvindt om zo tot een snellere probleemanalyse te komen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan zal de budgetcoach van Fisense dit samen met u doen. De toegang tot de portal blijft ook na het traject budgetcoaching nog langere tijd inzichtelijk, zodat het budgetplan bijgesteld kan worden als er wat in de inkomsten- of uitgavenpatroon verandert.

Vervolgtraject en terugkoppeling bij budgetcoaching

Wij starten met het in kaart brengen van de vier meest voorkomende probleemgebieden.

  1. Wij controleren of inkomsten wel volledig zijn en adviseren hierin.
  2. Wij stellen de juiste beslagvrije voet vast om te controleren of deurwaarders niet te veel beslag hebben gelegd.
  3. Wij brengen de uitgaven in kaart en bekijken samen of hier bespaart kan worden en adviseren bij lastige keuzes.
  4. Wij helpen om te bepalen of schulden zelfstandig afgelost kunnen worden of dat schuldhulpverlening een betere oplossing is.

infographic financiële begeleiding en budgetcoaching

Tijdens het eerste gesprek van onze budgetcoaching voeren we een 0-meting uit door drie vragen te stellen. Dezelfde vragen zullen wij dan aan het einde van het traject nogmaals stellen om inzicht te krijgen in het resultaat van onze hulpverlening.

Via onze portal bewaken wij de voortgang en rapporteren wij aan u. De werkgever ontvangt uiteraard geen inhoudelijke informatie over de voortgang van het traject. Wel ontvangt de werkgever een terugkoppeling over de afronding van ons traject. Dat komt omdat een werknemer met schulden ook het bedrijf schaadt. In sommige gevallen kan de werkgever daarom ook een bijdrage doen aan uw traject.

De tekst gaat verder onder de foto.

U kunt hier onze procesbeschrijving downloaden (PDF). Procesbeschrijving Fisense

Melse & Wassink

Vraag een offerte voor budgetcoaching aan

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van budgetcoaching en wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier, of stuur een mail naar info@fisense.nl. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 0318 254 620. Wij gaan graag met u in gesprek!

Veelgestelde vragen over budgetcoaching

Wat doet een budgetcoach?

Een budgetcoach komt bij u langs om uw financiële situatie gezamenlijk door te nemen. Wij zoeken samen met u uit of u alle inkomsten ontvangt waar u recht op heeft, wat uw uitgaven zijn en of u schulden heeft. Tevens stellen wij samen met u een budgetplan op, zodat u meteen inzicht heeft. Daarna maken we een plan van aanpak om u weer financieel gezond te maken.

Moet ik alles uit handen geven?

Nee, bij budgetcoaching blijft u zelf verantwoordelijk voor uw financiën. Wij helpen u als coach ‘vanaf de zijlijn’, zoals een voetbalcoach dit bij zijn voetbalteam doet.

Hoelang duurt een (vervolg)traject bij budgetcoaching?

Ieder traject vraagt een andere aanpak. De ervaring leert dat we binnen vijf gesprekken een traject budgetcoaching succesvol kunnen afronden. Het kan zijn dat er meer gesprekken nodig zijn. Uiteraard is dit in overleg met u en eventueel de opdrachtgever mogelijk.

Ik heb een bewindvoering, kan ik ook budgetcoaching krijgen?

Nee, als u al een bewindvoerder heeft kunnen wij u in principe niet verder helpen. Uw bewindvoerder behartigt immers uw financiële belangen.

Wat zijn de contactmogelijkheden?

Wij kunnen op diverse manieren met u contact onderhouden tijdens het traject. Zo behoort een huisbezoek tot de mogelijkheden, kunnen we op een neutrale plek afspreken of u komt langs op ons kantoor in Ede. Ook is het mogelijk om via een videogesprek met elkaar af te spreken. Tussen de afspraken door zal er ook contact zijn via telefoon, e-mail en/of WhatsApp.

Wie betaalt de kosten van een traject budgetcoaching?

Veel werkgevers zijn tegenwoordig bereid te helpen als een medewerker financiële problemen heeft. De werkgever merkt hier namelijk ook wat van omdat er dan vaak sprake is van minder productiviteit en meer verzuim. En soms weet de werkgever al dat er problemen zijn als er loonbeslag gelegd is. Maak het bespreekbaar en vraag uw werkgever naar de mogelijkheden. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het zelf te betalen. Omdat de budgetcoach kijkt of u alle inkomsten wel ontvangt, en daarnaast kijkt naar besparingen en schulden heeft u dit traject meestal snel terugverdiend.

terug naar alle diensten

Fisense

Samen aan de slag naar financieel gezond gedrag.

neem contact op